Bucureștiul în perioada interbelică – ultima sa epocă de înflorire culturală și administrativă – este un model de inspirație al zilelor noastre. Mă refer la acel duh zămislit pe meleagurile lui Bucur, care răzbate astăzi, din străzile de odionioară și frumoasele clădiri monument-istoric.
Viața cultural-socială a Bucureștiului a cunoscut atunci o explozie fără precedent, de unde a luat naștere și porecla dată Capitalei, de „micul Paris”. Istoria perioadei interbelice se regăsește scrisă într-o seamă de gazete, cronici sau volume din care frumusețea cuvântului tipărit atrage și încântă deopotrivă, ca un magnet al sentimelor și bucuriei bucureștenilor din vremi de altădată. De data aceasta ne oprim asupra tumultului vieții ce se depăna pe Bulevardul Regina Elisabeta, artera de circulație care face astăzi legătura între Piața Universității și Piața Mihail Kogălniceanu.
Vă invităm să urmăriți un nou episod video „Prin meandrele Bucureștiului”, despre strada care era locul de promenadă al „clasei medii” în anii 1930, un scurt documentar realizat de revista „Semne alese” și Getica Film în parteneriat cu Bucharest Nights și Conexiuni Urbane (www.conexiuniurbane.ro).