MISIUNE

„Semne alese” este o poartă către frumos, visare și fericire

 

 

Redactia

 

 

Scriem și citim cu plăcere.

„Semne alese” este o revistă literară care promovează autori noi, care prezintă literatura română sau străină dintr-o perspectivă nouă.

Într-o lume în care comunicarea a devenit esența felului nostru de a fi, cuvântul scris este simbolul generațiilor. Poezie, nuvelă, basm, schiță, roman, orice specie literară este bine-venită în paginile revistei noastre. La fel și scriitorii consacrați sau cei care își dezvăluie pentru prima oară talentul în fața opiniei publice.

Echipa „Semne alese” își rezervă dreptul să publice doar acele opere care au un sâmbure de suflet, o sclipire de frumos, un strop de viață…

ARTE VIZUALE, o rubrică distinctă! Deși suntem o revistă literară, am decis ca în paginile revistei să își găsescă locul și lucrările artiștilor plastici, fotografilor, graficienilor de carte, pictorilor, sculptorilor etc., tocmai pentru că o carte bună poate fi acompaniată de o imagine extraordinară, așa cum muzica însoțește sufletul.

Misiunea acestei reviste literare este să aducă un zâmbet în viața noastră și, dacă se poate, să ne ajute să evadăm din cotidian. De aceea, în paginile noastre ne dorim să regăsiți plăcerea cititului și să redăm înflăcararea sufletelor dornice să pășească către noi orizonturi. Primul semn pus pe hârtie, cu gândul de a scrie un roman sau orice altceva, este ca prima iubire care te înfioară. Este atât de multă frumusețe în jurul nostru, încât ar fi păcat să treacă neobservată. Și chiar dacă uneori ne temem să așternem pe hârtie modul în care observăm lumea prin ochii noștri, până la urmă, timpul este cel mai aspru critic literar. Noi, muritorii de rând, suntem niște simpli scribi ai vremurilor noastre. Căci, vorba marelui critic literar Alex Ștefănescu, care a spus cu ocazia relansării pe piața editorială a revistei „Literatorul” (fondată în anul 1880 de Alexandru Macedonski) că: „Dacă eu pot citi ceva nou, care îmi stârnește emoție, sunt fericit!”. Da, fericirea se naște, de cele mai multe ori, din lucruri mărunte, însă depinde de noi să acceptăm fericirea, așa cum ni se înfățișează.

„Semne alese” este o mică poartă spre frumos, visare și fericire…