„Prin meandrele BUCUREȘTIULUI”, un proiect de suflet!

Orașele au suflet, au trecut, prezent și viitor numai dacă noi, cei care trăim în acest loc, prețuim valoarea conștiinței și încercăm să aflăm istoria locurilor. Așa s-a născut, seria scurtelor documentare „Prin meandrele Bucureștiului”, pe care ne străduim să le promovăm prin intermediul rețelelor de socializare. Suntem o echipă de patru oameni, care gândesc și simt la fel: regizorul Gabriel Boholț – cel care filmează, alege imaginile și muzica – , editorul Radu Dina –  care montează tot ce se adună -, subsemnata – care citește, descoperă, scrie și dă voce textelor- și, nu în ultimul rând, Dumitru Cătălin – motorul promovării filmelor și ideilor noastre, fără de care am fi realizat doar încă un lucru minunat și atât.

În anul 2009, am primit în dar de la jurnalistul și istoricul Petru V. Ignat cartea „Bucureștii în vremi demult trecute”, cu autograful autorului. Este unul dintre foștii mei colegi de presă, care o bună perioadă de timp a și fost șeful secției unde lucram la cotidianul „România liberă”, cândva pe la începutul anilor ’90. Am citit cu mare plăcere cartea, nu o dată, de mai multe ori, și abia acum, după atâția ani am realizat de ce printre anchetele sau reportajele pe care trebuia să scriu la ziar, domnul Ignat mă trimitea uneori să fac un reportaj la Biserica Domnească, să mănânc o porție de mititei la Caru’ cu Bere, sau o prăjitură la Casa Capșa, să scriu despre Mănăstirea Stavropoleos și câte și mai câte… În cartea „Bucureștii în vremi demult trecute”, Petru V. Ignat a scris cu dragoste și pasiune despre istoria tumultoasă a Capitalei. Am înțeles că Bucureștii de altădată sunt parte din Bucureștiul de astăzi și sunt mândră că mă aflu în orașul unde crema scriitorilor români și-a petrecut veacul, unde istoricii, artiștii, politicienii sau simplii oameni au contribuit la ceea ce este Bucureștiul astăzi. Așa cum eu am primit în dar „Bucureștii în vremi demult trecute”, consider că este de datoria noastră – a echipei menționate mai sus – să oferim mai departe „Prin meandrele Bucureștiului” pentru voi, toți cei care veți dori să urmăriți momentele unice din istoria orașului care face parte din sufletul nostru.

Oricine a văzut „Prin meandrele Bucureștiului” a aflat că toate episoadele sunt produse de Casa de producție Getica Film (www.getica-film.ro) împreună cu revista literară „Semne alese” (www.semnealese.ro) și sunt promovate cu sprijinul Conexiuni Urbane (www.conexiuniurbane.ro) și Bucharest Nights, o pagină de Facebook care promovează Bucureștiul. Desigur, și cu sprijinul tuturor celor care au vizionat și redistribuit mai departe episoadele „Prin meandrele Bucureștiului”. Astfel, cele 10 episoade realizate până acum au despășit numărul de peste 300.000 de vizionări, iar echipa „Prin meandrele Bucureștiului” vă mulțumește!

Vă invităm să apreciați și paginile noastre de youtube:

Semne alese: https://www.youtube.com/channel/UCeBbQyfAT0EhBqUHWWnUKMQ

Bucharest Nights: https://www.youtube.com/channel/UCheOgWMoNLW8Efvd8gtv-aw

You May Also Like

Nicolae Iorga și „lupta pentru limba românescă”

100 de ani de la nașterea lui Sergiu Al-George, filolog și orientalist român

Impresionanta monografie a lui Oreste Tafrali

Legenda Comunei Lupșa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *