Taina Sfântului Maslu ajută la vindecarea trupului și a sufletului

„De este cineva bolnav, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul, iar de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iac.5, 15). Este o mărturie netăgăduită scrisă în Epistola Sfântului Apostol Iacob, care ne vorbește despre vindecare prin puterea rugăciunii și a credinței în Dumnezeu.

Preotul Laurențiu Pompei, îmbisericit la Biserica „Tuturor Sfinților”, din Luduș, județul Mureș, ne ajută să înțelegem ce este Taina Sfântului Maslu, care se săvârșeste doar prin Harul lui Dumnezeu. „Multă lume nu știe ce înseamnă har. Har înseamnă energie necreată a lui Dumnezeu. Prin Taina Sfântului Maslu, prin cele șapte rugăciuni, invocăm Harul lui Dumnezeu”, afirmă preotul Laurențiu Pompei.

Un fapt esențial în vindecarea sufletului și a trupului este iertarea păcatelor, căci, de multe ori, bolile sunt urmare a greșelilor omului. Practic, putem vorbi de o vindecare deplină doar atunci când trupul nostru este curățat de viciile noastre, de metehne, de sentimentele de ură sau de vinovăție care ne întunecă mintea…, însă toate acestea au loc doar prin mila lui Dumnezeu și prin credință.

You May Also Like

Credința, postul și rugăciunea biruie ispita

Duhovnicul poate dezlega păcatele oamenilor

Răscupărarea omului din păcat: Învierea Domnului

Tainele din Săptămâna Patimilor, deslușite de preotul Laurențiu Pompei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *