„Fără titlu”, o lume a iubirii în viziunea actriței Ada d’Albon. Interviu audio

Actrița Ada d’Albon, nepoata scriitorului Mihail Sadoveanu, a lansat la București o nouă carte a sa, „Fără titlu”, publicată de editura Eikon.

„Nu scriu frumos dar scrisul e prelungirea inimii mele și, în momentul ăsta, prelungirea sufletului meu deșănțat. Ești de vină; pianul pe de o parte, dar mai ales privirea ta, în acea zi la Gaudeamus. De mult uitasem și nici prin tresăriri de gând nu-mi mai aminteam că mai pot iubi ca păcătoșii. Te-am iubit de când mi-am strecurat mâna în mâna ta, pe vremuri, la Pelișor. A rămas amprenta care a tresăltat și te-a recunoscut în momentul când, la Gaudeamus, te-ai apropiat de mine”. (Ada d’Albon, „Fără titlu!”)

Evenimentul a avut loc într-o seară vineri (9 octombrie 2020), în foaierul Sălii Radio, în cadrul unui proiect din seria Gaudeamus: „Rămânem împreună la Gaudeamus Radio România!”

„În primul rând, mi-e tot timpul dor… mi-e dor. Și nu știu cum, că am avut noroc. Am venit de trei ori sau de patru ori în România, nu știu cum s-a întâmplat, că am întâlnit oameni care m-au iubit…”, mărturisește Ada d’Albon.

Nepoata marelui scriitor spune cu franchețe că nu se pricepe să lucreze la calculator, dar că este „bolnavă de scris”: „Eu când scriu de mână, e o legătură sentimentală cu scrisul meu”.

Dar ce spune autoarea despre cartea sa: „<<Fără titlu>> este o lume îndepărtată, a eleganței, a culturii, a desăvârșirii, a nobleței, dar mai presus de toate, a iubirii. Trupul teatrului cu trupul muzicii contopite, strâns legate, în pofida timpului, alunecând albastru, arămiu, dulce deasupra lumii. Ca într-o vrajă…”.

O mică parte a interviului a fost difuzat la emisiunea „Cu… minte de weekend”, la Radio România Cultural, dar în revista „Semne alese” vă oferim interviul integral.

You May Also Like

Eugen Șerbănescu și a sa relație de „love & hate” cu scrisul

Antonime pe timp de pandemie, o nouă carte a Adei D’Albon (audio)

„Scrisul de mână îți aduce persoana foarte aproape…” (audio)

Ada D’Albon: „Muzica îmi crește temperatura sentimentului de iubire” (audio)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *