„Fără titlu”, o lume a iubirii în viziunea actriței Ada d’Albon. Interviu audio

Actrița Ada d’Albon, nepoata scriitorului Mihail Sadoveanu, a lansat la București o nouă carte a sa, „Fără titlu”, publicată de editura Eikon.

„Nu scriu frumos dar scrisul e prelungirea inimii mele și, în momentul ăsta, prelungirea sufletului meu deșănțat. Ești de vină; pianul pe de o parte, dar mai ales privirea ta, în acea zi la Gaudeamus. De mult uitasem și nici prin tresăriri de gând nu-mi mai aminteam că mai pot iubi ca păcătoșii. Te-am iubit de când mi-am strecurat mâna în mâna ta, pe vremuri, la Pelișor. A rămas amprenta care a tresăltat și te-a recunoscut în momentul când, la Gaudeamus, te-ai apropiat de mine”. (Ada d’Albon, „Fără titlu!”)

Evenimentul a avut loc într-o seară vineri (9 octombrie 2020), în foaierul Sălii Radio, în cadrul unui proiect din seria Gaudeamus: „Rămânem împreună la Gaudeamus Radio România!”

„În primul rând, mi-e tot timpul dor… mi-e dor. Și nu știu cum, că am avut noroc. Am venit de trei ori sau de patru ori în România, nu știu cum s-a întâmplat, că am întâlnit oameni care m-au iubit…”, mărturisește Ada d’Albon.

Nepoata marelui scriitor spune cu franchețe că nu se pricepe să lucreze la calculator, dar că este „bolnavă de scris”: „Eu când scriu de mână, e o legătură sentimentală cu scrisul meu”.

Dar ce spune autoarea despre cartea sa: „<<Fără titlu>> este o lume îndepărtată, a eleganței, a culturii, a desăvârșirii, a nobleței, dar mai presus de toate, a iubirii. Trupul teatrului cu trupul muzicii contopite, strâns legate, în pofida timpului, alunecând albastru, arămiu, dulce deasupra lumii. Ca într-o vrajă…”.

O mică parte a interviului a fost difuzat la emisiunea „Cu… minte de weekend”, la Radio România Cultural, dar în revista „Semne alese” vă oferim interviul integral.

You May Also Like

Prof. univ. dr., gl. (r.) Constantin Nițu: Viața, așa cum ți-e dată

Tudor Vladimirescu. Întâlniri astrale ale istoriei românilor

Munir Mezyed, poetul „poeziei absolute”: „Nu am ales poezia. Ea m-a ales pe mine!”

La granița dintre cer și pământ, scriitorul Dumitru Crudu a întâlnit harul creației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *