Paul Rogojinaru

Paul Rogojinaru

contact

Paul Rogojinaru

M-am născut şi am gângurit prima oară în oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, în anul 1961. De atunci, port dulcea povară a umorului oltenesc, umor care m-a făcut să trec mai detaşat prin aşa-zisele vicisitudini ale imprevizibilei vieţi. Ca tânăr rebel am terminat liceul „Nicolae Bălcescu” din Craiova, în 1980, am făcut o păcătoasă armată, până în 1982, şi am lucrat la Casa de Discuri „Electrecord”, pe post de electroacustician, până în 1989.

Am urmat Facultatea de Litere, din cadrul Universităţii Bucureşti, un post de redactor la respectata (pe atunci) revistă „România Pitorească”, iar, din 1993 până în 1996, am deţinut funcţia de redactor-şef adjunct la cotidianul „Jurnalul Naţional”. Mai apoi, am condus revistele de turism „Voiaj Magazin” şi „Vacanţe şi călătorii”, din postura de redactor şef.

Am revenit la „Jurnalul Naţional”, în 2007-2008, iar de la jumătatea anului 2008, până în anul 2011, am lucrat ca redactor (secţiunea reportaje) la ziarul „Adevărul”. M-am reîntors, la „prima dragoste”, „Jurnalul naţional”, iar, de atunci şi până azi, semăn cuvinte şi culeg rodul reportajelor şi al altor materiale frumoase la site-ul www.miscareaderezistenta.ro (al lui Marius Tucă).

În paralel, am colaborat şi la minunata revistă de cultură „Literatorul”, cu gândul bun că şi firul de nisip al scrisului meu, alături de alte mii de fire, va contribui la ridicarea marii piramide a culturii româneşti, cultură esenţială pentru perpetuarea, închegarea şi individualizarea neamului în marea cultură universală. Cam ăsta mi-a fost „periplul” social. Când voi ajunge la Judecata de Apoi a ziariştilor, pesemne voi avea ce povesti Sf. Petru, ca să-mi deschidă poarta.